<b>Mapping of the areas of soybean crop based on the spectral dynamics of the culture</b>
DOI:
https://doi.org/10.5777/paet.v2i2.112Keywords:
supervised classification, remote sensing, geoprocessingAbstract
The objective of the present work was to evaluate, identify and map the area under soybean cultivation in the northern region of the State of Rio Grande do Sul. The study was developed based on multispectral data from the TM/Landsat-5 sensor and reference spectra of the various phases of phenological development of culture. The algorithm of supervised classification Spectral Angle Mapper (SAM) was applied successfully in one pre-processed TM/Landsat-5 sensor image. The procedure showed efficient capacity to identify in one period areas pertaining to one class, even under differentiated conditions of development. The classification process showed that approximately 42.66% of the area is under soybean cultivation and the SAM algorithm presents great potential to estimating the area under cultivation and the productivity of the crop.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:- A veracidade das informações e a autoria de todo o conteúdo apresentado nos artigos é de responsabilidade do(s) autor(es). Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Creative Commons Attribution License que permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).